Skivebremser og fodbremse

Bremser på en elcykel

FODBREMSE

En fodbremse fungere ved at man træder bagud i pedalerne. Det er en enkel og effektiv bremse. Når man bremser med en fodbremse, så er det kun baghjulet der bremser. Det betyder også at cyklen, ved pludselige opbremsninger, kan skride ud.

Er du til fodbremse på din ebike, så kan du vælge mellem følgende af vores modeller: a-SHINE ENERGY M7b og c-GRID ENERGY M8Tb

SKIVEBREMSER

Vælger du skivebremser på din ebike, så virker de på samme måde , som de gør på f.eks. biler. En skive er monteret på cyklens nav, og på denne en kaliber med bremse-klodser. Trykket du lægger på bremsehåndtagene, overføres til kaliberen, hvor klodserne trykkes ind mod skiven og på den måde stopper cyklen. 

En skivebremse har lavt vedligehold og giver en effektiv nedbremsning. Der er to typer af skivebremser, den mekaniske og den hydrauliske. Den mest effektive af de to er de hydrauliske. Det er olien i bremsekablerne, som aktivere bremseklodserne. Det effektive system gør at men kan aktivere bremsen med en let berøring, hvor man sammenlignet med de mekaniske, skal lægge en del mere kraft bag trykket på bremsehåndtaget.  

Hvis du sørger for at holde skiver og klodser rene, så er der ikke meget mere vedligehold end det. Klodserne holdes rimeligt rene, blot ved at man bruger sin bremse. Men de skal holdes fri for olie, ellers vil de hyle og have mindre effekt.