Bliv klogere på dine behov og læs mere om Sparta cykel serierne

Guide til at vælge den rigtige ebike

Stelstørrelse

Det er vigtigt at du vælger den rigtige stelstørrelse, så du opnår den mest optimale køreposition for dig. V​​​​​ælger du ikke den rigtige stelstørrelse, kan du få skader og du vil ikke få den optimale cykeloplevelse. Du kan læse mere om hvordan du udregner din stelstørrelser her.

Type af motor/terræn

Når du skal finde ud af hvilken motor du skal vælge, skal du kigge på hvordan terrænet i dit område ser ud og hvor og hvordan du vil bruge din e-bike. Skal du hovedsagligt bevæge dig inde i byen, hvor terrænet er overvejende flat? Så vil en forhjulsmotor være god til dig.

Bor du derimod i et bakket landskab, så er en centormotor bedre til dig, særligt BOSCH Active Line Plus.

Nyder du at tage på ture i weekenderne, i mere udfordrende terræn så vil en BOSCH Performance Line være et super godt valg. 

Rækkevidde/antal km.

En anden vigtig ting at tage højde for, er hvor lang rækkevidde du har brug for - altså hvor langt du regner med at skulle køre på en opladning. Skal du fx. pendle omkring 5 km til og fra arbejde eller studie så er et 300Wh batteri tilstrækkeligt for dig.

Har du længere, fx. 10-15 km, så skal du have lidt længere rækkevidde og derved lidt flere watt timer. Her kan du med fordel vælge et 400Wh.

Har du over 15 km og vil du gerne kunne tage på længere ture i det blå, så vil vi anbefale dig at vælge et 500Wh batteri. 

OBS: det skal dog nævnes at rækkevidde er en meget variable størrelse - det er svært at sige hvor langt du kan køre på de forskellige størrelsesbatterier, fordi der er mange forskellige faktorer som påvirker strømforbruget. fx: 

  • Din krospvægt 
  • Vind og vejrforhold, særligt vindmodstand 
  • Dit terræn og underlag 
  • Din oppakning: har du meget oppakning, vil du bruge mere strøm 
  • Hvilket supportniveau du kører i, hvis du kører i turbo hele vejen så bruger du også mere strøm 


Mange vælger et 500Wh batteri, for at være sikker på at de har nok strøm, hvis de får lyst til at tage på tur eller skal have mere oppakning med end normalt. Det kan også være at der i fremtiden, skal monteres en cykelanhænger eller et barnesæde på cyklen og så er det rart med lidt ekstra watt timer. 

 

Komfort features

Komfort er vigtigt for din køreoplevelse. Her skal du først tage stilling til hvilken slags steludformning og kørestilling du ønsker. Er du til en mere oprejst eller en mere liggende kørestilling? Det kan være en rigtig god ide at prøve nogle forskellige cykler, hos din lokale forhandler, for at finde ud af hvad der egentlig passer dig bedst. Hernæst er der ting som affjedret sadelpind, affjedret forgaffel, remtræk vs kæde, justerbar frempind og batterihåndtering. 

Affjedret forgaffel og sadelpind 

Med en affjedret sadelpind og forgaffel, undgår du stød i ryg og lænd og i håndled og skuldre. Det er nogle virkelig lækre komfort features, som vil gøre en stor forskel for din køreoplevelse. Særligt den affjedrede frempind, da forhjulet er dit første møde med ujævnt terræn.

Remtræk vs. kæde

Som nævnt ovenfor er det også værd at kigge på om du skal have kæde eller et remtræk. Remtræk er et eksklusivt valg, her får du intet mindre end et fantastisk tråd, det vil føles som om du glider igennem trafikken. Det skal helt sikkert prøves. Men det er ikke kun fantastisk at køre med, det er også super slidstærkt og holder 30 gange så lang tid som en kæde og du skal ikke fedte rundt med olie eller være bekymret for at din kæde hopper af. En dyrere løsning men helt sikkert pengene værd, hvis du spørger os.

Justerbar frempind 

Videre til frempinden, hvilket for os er et must at din frempind er justerbar, så du kan indstille den så den passer dig bedst muligt. Hvis du ikke sidder komfortablet, så kommer du ikke ud og køre. Så enkelt er det.

Batterihåndtering

Batterihåndteringen er også en komfort feature, da det betyder noget, hvordan du foretrækker at håndtere dit batteri. Med et batteri på bagagebæreren, er dit batteri nemt at komme til, det er nemt at tage ud og nemt at montere igen. Med et integreret batteri, kan det være mere omstændigt at få batteriet ud og ind. Men her har du mulighed for at lade direkte igennem stellet, altså uden at fjerne batteriet. Super smart!

Vi kan ikke anbefale nok, at du besøger din lokale forhandler, da behov og ønsker er individuelt fra person til person - det er kun dig der ved hvad der er bedst for dig. 
 

Hvilken serie skal jeg kigge på? 
-Allround elcykler - a-Serien
-Pendler elcykler - c-Serien
-Langdistance elcykler - d-Serien