Læs mere om de to typer af motor assistance

Motor assistance

Når man kører på en ebike, så bestemmes assistancen fra motoren af den sensor som sidder på cyklen. Sensoren er den der fortæller motoren hvornår og eventuelt hvor meget den skal yde af hjælp.

 

SPEEDSENSOR

En speedsensor aflæser hvor meget kraft du lægger i pedalerne, og sender besked videre til motoren om hvor meget hjælp der er behov for, i forhold til det valgte assistance niveau. Det betyder for de fleste at de opnår mere kørekomfort, da sensoren og systemet reagere på din køreadfærd. Hvis du træder til i pedalerne, når giver systemet tilsvarende og mere hjælp, end hvis man bare sad og hjullede rundt i første gear. Det giver derfor en meget naturlig køreoplevelse at vælge en ebike med speedsensor.

 

KRANKSENSOR

En kranksensor reagerer kun på pedalernes omdrejninger, det betyder at du får maksimal støtte efter det valgte assistance niveau, så snart pedalerne kører rundt. Sensoren måler altså kun på om du træder i pedalerne, og dette kan godt give en lidt unaturlig køreoplevelse. Det kan sammen med systemets forhjulsmotor godt føles som om at man bliver trukket frem. Tilgengæld, så kan det være en stor hjælp for dem som ikke har så mange krafter til at drive cyklen frem selv. Du kan ved meget lav indsats, stadig nå den tilladte maksimale assistance på 25 km./t. Sensoren reagerer hurtigt og giver en jævn opbygning af farten.