Batteri størrelse og placering

Værd at vide om ebike batterier

Er du i tvivl om hvor stort batteri du skal vælge?

300Wh, 400Wh, 500Wh eller 625Wh?

Antallet af Wh på batteriet bestemmer din rækkevidde. Cykler du korte afstande, kan du måske nøjes med et 300Wh batteri, og pendler du længere, har du måske brug for et 500Wh batteri.

Det er dog svært helt konkret at sige, hvor langt du kan cykle på en opladning med et 300Wh eller et 500Wh batteri, da rækkevidden afhænger af flere forskellige ting som for eksempel: 

1) Dit supportniveau: Er du i Turbo er din rækkevidde kortere, end hvis du er i Eco 


2) Din samlede vægt på cyklen (dig selv, din bagage mm.)


3) Vind og vejr: Har du meget modvind, skal du bruge mere hjælp, hvilket nedsætter din rækkevidde 


4) Terræn: Har du mange bakker eller mange stop and goes, så vil du behøve mere support og derved mere strøm 


5) Din kørestil: Er du god til at skifte gear på de rigtige tidspunkter, så kan du spare strøm og derved opnå længere rækkevidde. 

Det handler om at finde ud af, hvad dine behov er og herigennem, hvor lang rækkevidde du har brug for. Det kan BOSCH's Range Calculator være en rigtig god hjælp til. 

Hvad betyder batteriets placering?

Carrier Pack eller Power Pack

Carrier Pack vs. Power Pack

Når en elcykel har carrier pack så er batteriet placeret under bagagebæren. Og ved power pack er det integreret i cyklens stel eller på stellet. 

Hver løsning har sine fordele og mulige udfordringer. 

 

Vægtfordeling

Med batteriet placeret i eller på stellet, bliver vægten fra batteriet også placeret centralt. 

 

Tag batteriet med dig

Vi anbefaler altid at du lader dit batteri ved stuetemperatur og tager det med når du parkerer din cykel, for at undgå tyveri. Når batteriet skal tages af cyklen, foregår det altid, ved at låse batterilåsen op og derefter fjernes batteriet. Når batteriet sidder under bagagebæreren, trækkes det ud af skinnen.

Er batteriet placeret på stellet, hviler bunder af batteriet i tilkoblingsdelen, som er fastmonteret på cyklen. Toppen at batteriet klikker ud af låssen, ved afmonteringen, og kan derefter løftes ud af tilkoblingen.

Når batteriet er integreret i stellet, så er der en topplade som beskytter batteriet for regn og snavs. Toppladen kan både være løs og være monteret på batteriet. Er pladen løs, vil toppen af den klikke ud af beslaget, når man låser op, og den kan herefter fjernes. Er pladen monteret på batteriet, så er den udstyret med et håndtag, således at batteriet, nemt kan løftes ud af cyklen. 

Det vigtigste du skal vide omkring opladning af din elcykel

Opladning af ebike batteri

Læs og følg altid de oplade retningslinjer, som følger med din specifikke elcykel. Korrekt opladning forlænger dit batteris levetid. 

  • Oplad altid din ebike med en original oplader. Benyt aldrig en lader som ikke er certificeret og anbefalet af producenten
  • Batteriet skal oplades i et tørt miljø og ved stuetemperatur (10-25 grader)
  • Oplad ikke dit batteri helt uden opsyn (f.eks.når du ikke er hjemme eller om natten) og sørg for at du oplader i nærheden af en røgalarm
  • Sørg for at dit batteri er afklimatiseret inden du sætter det til opladning. Har det været ude i vinterkulden, bør du vente til det har opnået stuetemperatur. Er det blevet varmt af at have været udsat for stærk sol, bør du lade det køle ned, inden du sætter opladeren til
  • Har du været væltet på din cykel eller har du tabt batteriet, bør du ikke lade på batteriet førend dette er kontrolleret af en specialist