Forlæng dit batteris levetid med den rette vedligeholdelse, opladning og opbevaring.

Vedligeholdelse af dit batteri

FORLÆNG DIT BATTERIS LEVETID OG FÅ FLERE KM PÅ VEJENE

Ligesom det er vigtigt at vedligeholde de forskellige dele på cyklen, som f.eks. dæk og rem/kæde, så er det også vigtigt at sørge for den rette vedligeholdelse af din elcykels batteri. Følg disse nemme råd og forlæng batteriets levetid.

OPBEVARING AF DIT BATTERI

Det er vigtigt at skabe de bedste betingelser for opbevaring:

 • Overophedning og direkte sollys skal undgås. Batterier og opladere må ikke opbevares i nærheden af varmekilder eller letantændelige materialer
 • Bør altid opbevares i et tørt rum ved stuetemperatur (mellem +10 og +20 grader celcius) og med røgalarm
 • Tag batteriet med indenfor om vinteren, når du parkerer cyklen i længere tid 

 

OPLADNING AF DIT BATTERI

Ligesom med opbevaring skal opladning af dit batteri foretages under tørre forhold og ved stuetemperatur, og der skal være installeret en røgalarm i rummet.

Det gavner faktisk dit batteri at lade det så ofte som muligt - jo oftere, jo bedre. Det er derfor en god idé at oplade dit batteri hver gang, du har været ude og køre, i stedet for at vente til batteriet er kørt helt fladt. Hvis du ikke bruger din elcykel ofte/hver dag, så bør du som minimum sørge for at lade batteriet op 1-2 gange om måneden, ellers kan batteriets garanti bortfalde. Sørg desuden altid for at slukke for laderen, når du tager batteriet fra, eller når batteriet er ladet helt op.

RENGØRING AF BATTERIET

Til rengøring af batteriet anvendes en fugtig klud. Stikpolerne skal af og til rengøres og smøres med en smule fedt. Tag altid batteriet ud, før du rengør din elcykel. For at beskytte de elektroniske komponenter, er det vigtigt, at der ikke anvendes direkte vandstråler eller højtryksrenser til rengøring af batterierne.

FAKTORER DER PÅVIRKER DIT BATTERIS LEVETID

Plusfaktorer, der forlænger batteriets levetid:

 • Lille belastning
 • Opbevaring ved en temperatur mellem +10 og +20 grader celsius
 • Opbevaring ved en ladetilstand på ca. 30 – 60%
 • Parkering af din elcykel i skygge eller kølige rum

 

Minusfaktorer, der forkorter batteriets levetid:

 • Stor belastning
 • Opbevaring ved en temperatur på mere end +30 grader celsius
 • Længere tids opbevaring i fuldt opladet eller helt afladet tilstand
 • Parkering af elcyklen i stærk sol

 

For at sikre de optimale betingelser for din cykel og batteris levetid, er det vigtigt at få din cykels elsystem og batteri efterset af din autoriserede forhandler 1-2 gange om året. 

Pendler du iøvrigt ofte og over lange distancer, kan det måske være en fordel for dig at tilkøbe en ekstra lader, som du kan lade op og have liggende på jobbet. Så er du altid sikret et ekstra opladet batteri uden at skulle bekymre dig om, om du kan nå hjem.